Meteen naar de inhoud

Kalender Februari 2024 Afdrukken [Maand, Weken]

Vooruit plannen voor een fantastische februari in Nederland? Kijk dan niet verder dan onze Kalender Februari 2023! Blijf gemakkelijk op de hoogte van alle belangrijke data, feestdagen en evenementen. Download nu en maak je klaar voor een geweldige maand!

Kalender Februari 2024

kalender februari

PDF

Er zijn verschillende oude verhalen verbonden met februari in Nederland. Hier volgen er zes:

Het feest van Sint Valentijn: 14 februari wordt in Nederland gevierd als het feest van Sint Valentijn, net als in veel andere landen. Men gelooft dat Sint Valentijn een christelijke martelaar was die in de 3e eeuw op deze dag stierf. In de loop der tijd werd de feestdag geassocieerd met romantische liefde, en nu is het een dag waarop stelletjes geschenken en kaarten uitwisselen.

Brigid van Kildare: 1 februari wordt in Nederland gevierd als St. Brigid’s Day. St. Brigid is een Ierse heilige die wordt geassocieerd met de lente en een nieuw begin. Ze zou een klooster gesticht hebben in Kildare, Ierland, en er worden vele wonderen aan haar toegeschreven.

Kalender Februari Afdrukken

kalender februari afdrukken

PDF

Het verhaal van het sneeuwmeisje: In sommige delen van Nederland bestaat de traditie om op 2 februari het feest van het sneeuwmeisje te vieren. Volgens de legende is het sneeuwmeisje een mooie vrouw van sneeuw die slechts één dag per jaar tot leven komt.

De mythe van Persephone: In de oude Griekse mythologie was Persephone de dochter van Zeus en Demeter. Zij werd ontvoerd door Hades, de god van de onderwereld, en meegenomen om bij hem in de onderwereld te wonen. Demeter was hierdoor zo van streek dat ze de gewassen liet verdorren en sterven. Uiteindelijk kwam Zeus tussenbeide en zorgde ervoor dat Persephone een deel van het jaar bij Hades en een deel van het jaar bij haar moeder kon doorbrengen. Deze mythe wordt vaak in verband gebracht met de wisseling van de seizoenen, omdat Persephone’s terugkeer naar de bovenwereld de komst van de lente zou markeren.

Kalender Februari Jawa

maand februari kalender

PDF

De legende van Sint Joris en de Draak: In sommige delen van Nederland wordt 23 februari gevierd als Sint-Jorisdag. Volgens de legende was Sint Joris een ridder die een prinses redde van een draak. Hij is nu de beschermheilige van Engeland en vele andere landen.

Het verhaal van IJsbrand: In de Nederlandse folklore is IJsbrand een reus die in het noorden van Nederland zou wonen. Hij zou zo groot zijn dat hij over de Waddenzee kon stappen, een grote watermassa die Nederland scheidt van het eiland Texel. Volgens de legende zou IJsbrand met zijn adem de zee bevriezen om deze te kunnen oversteken.

Maand Februari Kalender (Kalender Februari 2024 Printen)

maand februari kalender

PDF

Deze oude verhalen en tradities die verbonden zijn met de maand februari in Nederland bieden een kijkje in de rijke culturele geschiedenis van het land. Ze weerspiegelen de diepgewortelde overtuigingen en waarden van de mensen die er door de eeuwen heen hebben geleefd en worden nog steeds gevierd en doorgegeven door de generaties heen. Of het nu gaat om het verhaal van Sint Valentijn of de mythe van Persephone, deze verhalen bieden een band met het verleden en een gevoel van continuïteit met het heden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *