Meteen naar de inhoud

Kalender Avri 2023 Afdrukken [Maand, Weken]

De lente is in volle gang, en onze Kalender Avri 2023 is er om u door alle spannende evenementen en feestdagen in Nederland te leiden! Van paasvieringen tot culturele festivals, blijf op de hoogte door nu te downloaden!

Kalender Avri 2023

avri kalender

PDF

In Nederland is april een maand van vernieuwing en een nieuw begin. De oude verhalen die bij deze maand horen weerspiegelen dit thema en gaan vaak over wedergeboorte, groei en de viering van de lente.

Hieronder volgen enkele verhalen over april:

De legende van de paashaas: In veel culturen wordt de paashaas geassocieerd met de maand april, als symbool van vruchtbaarheid en nieuw leven. Volgens een oude Nederlandse legende legde en versierde een magische haas elk jaar eieren om de komst van de lente te vieren.

Het verhaal van de godin Flora: In de Romeinse mythologie was Flora de godin van de bloemen en de komst van de lente. Men geloofde dat de maand april haar speciale maand was, en de mensen vierden haar met bloemendecoraties, festivals en andere offers.

Avri Kalender

maand avri kalender

PDF

Het verhaal van de Meiboom: In veel delen van Nederland is de Meiboom nog steeds een populair symbool van de lente en vernieuwing. Deze traditie gaat terug tot de oudheid, toen mensen rond een hoge, met bloemen en linten versierde paal dansten om de terugkeer van de lente te vieren.

De legende van de Groene Man: In de oude folklore was de Groene Man een symbool van vruchtbaarheid, groei en de komst van de lente. De Groene Man, vaak afgebeeld als een gezicht van bladeren, verscheen in april in verschillende gedaanten en herinnerde de mensen aan de vernieuwende kracht van de natuur.

Kalender Avri Afdrukken

maand avri kalender

PDF

Het verhaal van de Feniks: In de oude Egyptische mythologie was de Feniks een symbool van wedergeboorte en vernieuwing. Volgens de legende zou de Feniks sterven en dan uit zijn eigen as herboren worden, als symbool van de cyclus van leven en dood. Veel Nederlanders associëren de Feniks nog steeds met de maand april.

De mythe van Demeter en Persephone: In de Griekse mythologie was Demeter de godin van de landbouw en de oogst, terwijl Persephone de godin van de lentegroei was. Het verhaal gaat dat toen Persephone door Hades werd ontvoerd en naar de onderwereld werd gebracht, Demeter zo radeloos was dat ze de aarde deed verdorren en afsterven. Maar toen Persephone een half jaar naar de oppervlakte mocht terugkeren, bloeide de aarde weer op. Deze mythe wordt vaak in verband gebracht met de komst van de lente in april.

Maand Avri Kalender (Kalender Avri 2023 Printen)

maand avri kalender

PDF

De oude verhalen over april in Nederland hebben allemaal een gemeenschappelijk thema van vernieuwing, groei en de komst van de lente. Van de wedergeboorte van de Feniks tot de viering van bloemen door de godin Flora, herinneren deze verhalen ons aan de cyclische aard van het leven en het belang van het vieren van een nieuw begin. De Meiboom en de Groene Man staan ook symbool voor de vitaliteit en energie van de lente, terwijl de associatie van de Paashaas met vruchtbaarheid en nieuw leven de vreugde en hoop weerspiegelt die deze maand brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *