Meteen naar de inhoud

Kalender Maart 2023 Afdrukken [Maand, Weken]

Bereid je voor op een bewogen maart in Nederland met onze Maart kalender 2023! Van nationale feestdagen tot culturele festivals, in onze uitgebreide gids vind je alles wat je nodig hebt. Download nu en mis geen moment deze maart!

Kalender Maart 2023

kalender maart

PDF

Oude verhalen over de maand maart in Nederland:

De legende van St. Patrick: St. Patrick’s Day wordt gevierd in maart en heeft een interessante geschiedenis in Nederland. Volgens de legende werd St. Patrick in Nederland geboren en als slaaf naar Ierland gebracht. Later keerde hij als missionaris terug naar zijn vaderland en verspreidde het christendom over het land.

Kalender Maart Afdrukk

kalender maart afdrukken

PDF

Het verhaal van Robin Hood: Hoewel niet direct gerelateerd aan Nederland, is het verhaal van Robin Hood al eeuwenlang populair in ons land. Robin Hood was een legendarische vogelvrijverklaarde die stal van de rijken om aan de armen te geven. Hij en zijn bende Merry Men woonden in Sherwood Forest en vochten tegen de corrupte Sheriff van Nottingham.

De legende van de Rode Koning: In de Nederlandse folklore was de Rode Koning een machtige heerser die in een kasteel diep in het bos woonde. Hij zou magische krachten hebben en in een rood hert kunnen veranderen. Volgens de legende beschermde hij het bos en zijn wezens tegen kwaad.

Maart Kalender Jawa

maart kalender jawa

PDF

De mythe van Persephone: In de Griekse mythologie was Persephone de godin van de lente en de koningin van de onderwereld. Volgens de mythe werd zij door Hades, de god van de onderwereld, ontvoerd en bij hem ondergebracht. Haar moeder, de godin Demeter, was zo radeloos dat ze de winter op aarde liet vallen tot haar dochter bij haar terug was.

Het verhaal van Mars en Venus: In de Romeinse mythologie was Mars de god van de oorlog en Venus de godin van de liefde. Ondanks hun verschillen werden de twee verliefd en hadden een verhouding. Dit verhaal wordt vaak geassocieerd met de maand maart, omdat de winter dan afloopt en de wereld ontwaakt voor nieuw leven.

Maand Maart Kalender (Kalender Maart 2023 Printen) 2023

maand maart kalender

PDF

De maand maart is verbonden met vele oude verhalen en mythen in Nederland, omdat het een overgangstijd is van de winter naar de lente. Deze verhalen bieden inzicht in het geloof en de waarden van de mensen die ze vertelden, en worden nog steeds doorgegeven door de generaties heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *